Kiedy ta sałatka pojawia się na stole budzi konsternację, nawet moją.
Zawsze obawiam się czy takie połączenie może być jadalne.
A jednak - nie dość, że jadalne, to jeszcze pyszne.
Polecam szczególnie jako przystawkę.
Sałatka z truskawkami, rukolą i oscypkiem
dla 4 osób
przepis z Kuchnia czerwiec 2008
75 g truskawek
50g prawdziwego oscypka
garść wyłuskanych pistacji
35 g rukoli
oliwa extra virgin
Rukole umyć, osuszyć w suszarce do sałat.
Rozłożyć na talerzach, na niej położyć oczyszczone, przekrojone na pół truskawki.
Utrzeć oscypek na tarce o grubych oczkach.
Posypać pistacjami, polać oliwą.
Smacznego!
Fajny pomysł z dodaniem tego oscypka. I jak dla mnie strzał w dziesiątkę- lubię mieszanie różnych smaków i aromatów;)
OdpowiedzUsuńMi to połączenie w zupełości odpowiada
OdpowiedzUsuńoczywiscie, ze to bardzo dobre polaczenie. dzisiaj robilam pare podobnych salatek, tyle ze z bundzem.
OdpowiedzUsuńgratulacje !
mam odwagę na taką sałatkę
OdpowiedzUsuńwygląda cudnie
lubię takie odważne dania :)
OdpowiedzUsuńChętnie bym się skusiła na taką sałatkę :) Połączenie truskawek ze szpinakiem i mozarellą już znam i bardzo mi pasuje. Podejrzewam więc, że i to by byłoby bardzo smaczne :)
OdpowiedzUsuń