17 cze 2011

Makaron z botwinką i roladą kozią



Makaron z botwinką i roladą kozią
dla 2 osób
na podstawie Kwestia Smaku


200g makaronu
pęczek botwinki bez buraczków
6 łyżek oliwy extra virgin
2 ząbki czosnku, pokrojone w plasterki
100 g koziej rolady
świeżo tarty parmezan
sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz

Liście botwinki pokroić w 3-4 cm kawałki.
Makaron ugotować al dente we wrzącej wodzie z dodatkiem soli. Odcedzić.
Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, zrumienić na niej czosnek, dodać botwinkę, poddusić przez 2-3 minuty, aż liście zmiękną.
Połączyć z makaronem, dodać pozostałą oliwę, wymieszać, posolić, posypać pieprzem.
Na koniec posypać pokruszonym serem kozim i startym parmezanem.
Smacznego!

1 komentarz:

  1. Droga blogerko,

    Właśnie odkryliśmy Twój blog, który bardzo nam się spodobał. Chcielibyśmy zaproponować Ci możliwość publikacji wpisów z Twojego blogu na naszym portalu dla kobiet toteż prosimy o kontakt e-mailowy, żebyśmy mogli przesłać Ci szczegóły naszej oferty.

    Z góry dziękuję,

    Justyna,
    Redakcja Ladiva.pl
    jdomieniecka@kankan-group.com
    http://www.ladiva.pl/

    OdpowiedzUsuń